De Fontein doet mee aan het missionaire project De Huiskamer in het centrum van Nijkerk. Dat is een ‘inloophuis’ voor een kop koffie/thee, een persoonlijk gesprek en gebed. Arna van Deelen, lid van De Fontein, deelt verhalen uit De Huiskamer. Dit keer de bijdrage voor de maand november 2020
———————————————————————–

Gesloten

Gehaast slaat ze haar regenjas om zich heen. Het regent harder dan ze had gedacht toen ze in de trein zat. Nu even doorstappen. Gelukkig is het altijd lekker warm in de Huiskamer, zo meteen is het leed geleden. Je moet er wat voor over hebben om even onder de mensen te zijn. Om even wat aandacht te krijgen. Want waar krijg je dat nog?

Ze zucht. Thuis in elk geval niet. Ook al was ze jarenlang getrouwd; hij luisterde niet. Niet echt. En op haar werk ook niet. Daar was geen tijd voor. Dat zeiden ze.

Maar nu gaat ze elke week naar de Huiskamer. Daar knapt ze van op. Daar hebben ze alle tijd. Om te luisteren. Om voor haar te bidden. Of gewoon een spelletje te doen. Maakt niet uit. Het is daar altijd gezellig.

Ze is er. Vreemd, de voordeur staat niet open. Ze trekt haar capuchon omlaag. Is ze te vroeg? Dan ziet ze het briefje. Met de hand en in haast geschreven:

Wegens gebrek aan medewerkers gesloten.

Vertwijfeld blijft ze staan. Alsof ze het briefje niet geloofd. Dan draait ze langzaam zich om en loopt met gebogen hoofd terug naar het station. De regen striemt in haar gezicht.

Gelukkig is dit verhaal niet echt gebeurd. Nog niet. Maar het zou zomaar kunnen gebeuren. De Huiskamer kampt namelijk met een ernstig tekort aan medewerkers. We zijn dringend op zoek naar vrijwilligers voor schoonmaak, ontvangst, websitebeheer en een bestuursfunctie.

Help mee om de Huiskamer open te houden We zien naar je uit.

Voor het bestuur zijn we op zoek naar:

– Secretaris m/v

– enthousiaste betrokken meedenkers m/v

Informatie: A. van Deelen, tel. 033-2459492

Voor het waarborgen van een frisse uitstraling van de Huiskamer zijn we op zoek naar:

– Schoonmakers m/v/

Informatie: N. van de Brink, tel. 033-2457642

Voor het actueel houden van onze website zoeken we een:

– Websitebeheerder

Informatie: S. de Jong, tel. 06-51393102

Ook jongeren worden van harte uitgenodigd om te reageren. Grijp de uitdaging aan en stap uit je boot!  We hebben je nodig.

Arna van Deelen

Meer informatie: www.huiskamernijkerk.nl