De medewerkers van De Fontein

De Fontein beschikt over een eigen predikant, ds. T.C. Verhoef, een pastoraal team en een kerkenraad. Zij geven leiding aan de gemeente.

Ds. T.C. Verhoef

Predikant

Vaste predikant van De Fontein is dominee T.C. Verhoef. Hij gaat voor in de meeste kerkdiensten op zondag, geeft ook catechese – onderwijs uit de Bijbel – en verleent pastorale zorg. Contact: e-mail dominee@defontein-nijkerk.nl

Wilma van den Hee

Pastoraal werker huwelijk & gezin

Wilma van den Hee richt zich met name op gezinnen en echtparen. Ze zet kringen en activiteiten op en is beschikbaar voor gesprekken. Contact: e-mail gemeenteopbouw@

Richard Verhoef

Jongerenwerker

Richard Verhoef is jongerenwerker van De Fontein. Hij richt zich op de jeugd in onze gemeente, in het bijzonder op de 12+’ers. Contact: mob. tel. 06-83851412,
e-mail: jongerenwerker@defontein-nijkerk.nl
Ds. B.J. van de Kamp

Pastoraal medewerker ouderen

ds. B.J. van de Kamp is pastoraal medewerker voor de senioren van De Fontein. Hij bezoekt leden van 75 jaar en ouder, onder meer bij een verjaardag of bij ziekte. Contact: tel. nr. 0341-275136, e-mail:

Kerkenraad

Binnen De Fontein geeft de kerkenraad leiding aan de gemeente. Die bestaat uit predikant, ouderlingen en diakenen. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het toezicht op en de opbouw van de gemeente.

Op dit moment bestaat de kerkenraad uit 28 personen.

‘Soorten’ ouderlingen en diakenen

Pastorale ouderlingen dragen zorg voor de gemeenschap. Zij gaan op bezoek bij gemeenteleden.

Jeugdouderlingen zijn speciaal aangesteld voor de zorg aan jongeren. Zij werken samen met de jongerenwerker en een speciale jeugdcommissie.

De ouderling gemeenteopbouw probeert, in samenwerking met anderen, de groei en bloei van de gemeente te stimuleren.

Kerkrentmeesters dragen zorg voor de gebouwen en de financiën.

Diakenen organiseren financiële of andere vormen van steun aan mensen in een moeilijke positie. Ook verzorgen zij de zondagse collecten.

Jeugddiakenen doen hetzelfde als diakenen, maar richten zich daarbij op de jongeren in de gemeente.