Startweekend De Fontein:
18 en 19 september 2021

Aanmelden onderaan de pagina

STARTWEEKEND: SAMEN HET NIEUWE SEIZOEN INLUIDEN
Het Startweekend van De Fontein wordt – Deo Volente – op 18 en 19 september 2021 gehouden. In dit weekend willen we met elkaar het nieuwe kerkelijke seizoen feestelijk inluiden.

Het thema van dit jaar is ‘Geloven is doen’. Daarmee staan we stil bij hoe God ons geloof handen en voeten geeft.

Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang. Op het programma staat onder meer een fietsroute langs boerderijen. Voor mensen die van meer actie houden, is er een MTB-tour. Ook kunt u zich opgeven voor een bingo, Bijbelstudie en/of wandeling. Er is een speciaal kidsplein en een workshop voor de Big Green Egg. We sluiten het Startweekend af met een sportief volleybaltoernooi en een mooi concert.
Word jij warm van één of meerdere activiteiten? Of wil jij meer weten? Op de website via www.defontein-nijkerk.nl/startweekend (deze pagina dus) kun je je opgeven en meer informatie krijgen over het Startweekend en de diverse activiteiten.
Tijdens het Startweekend hebben we ook helpende handen nodig voor de activiteiten en diverse taken – van koffie schenken tot opruimen. Wil jij helpen dit weekend tot een succes te maken? Geef dit dan door via startweekend@defontein-nijkerk.nl
Wij zien uit naar het Startweekend en hopen jullie daar te ontmoeten!
de Startdagcommissie
PS. In verband met de coronamaatregelen zijn we verplicht iedereen boven twaalf jaar oud te registreren. Het is belangrijk dat iedereen zich afzonderlijk opgeeft! Alle onderdelen zijn onder voorbehoud.

Het voorlopige programma

13.30 opening door Ds. Verhoef

14.00 zijn er verschillende activiteiten: MTB tour, fietstocht langsboerderijen, Bijbelstudie, wandelroute met gesprekskaartjes, kidsplein, workshop Big Green Egg, 16+ activiteit

14.30 Start bingo met om 15.30 een overdenking van Ds. van de Kamp

16.30 Samenzang in De Fontein met Gerald Troost

17.30 Gezamenlijke maaltijd (BBQ)

19:45 Volleybaltoernooi (Corlaer)

In verband met eerdere berichten is er geen avondconcert.

Zondag

Hier wordt gekeken naar een speciale invulling van de zondagse diensten.

De activiteiten in het kort

Na de opening door Ds. Verhoef is er een uitgebreide keuzemogelijkheid voor oud en jong.

MTB Tour

Wil jij op een sportieve manier andere gemeenteleden ontmoeten? Meld je dan aan voor de mountainbike-tour. Er worden verschillende uitdagende routes uitgezet. Het is wel van belang dat je zelf een fiets meeneemt, de rest wordt geregeld!

Boerderijentour

Altijd al eens een kijkje in de keuken willen doen bij een biologische melkgeitenbedrijf of een melkkoeien- en varkensbedrijf? Geef je op voor deze tour. De tocht gaat langs mooie natuurplekken met uitleg en onderweg is er ruimte voor een stop met een lekkere versnapering.

Gemeentebingo

BINGO! Wil jij lekker ontspannen en met andere gemeenteleden bingo-en? Dat kan. Er zijn verschillende prijzen te winnen, maar zoals altijd is meedoen belangrijker dan winnen. De Bingo begint een half uur later (14.30), waarna er om 15.30 een overdenking is van Ds. van de Kamp.

Bijbelstudie

Wil jij dit weekend gebruiken om eens stil te staan bij een Bijbels thema? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou. Aan de hand van een spreker gaan we dieper in op een Bijbels thema.

Wandelroute

Ben je meer van het wandelen dan het fietsen? Meld je dan aan voor deze tocht. Het Michateam neemt je op een interactieve en leuke manier mee naar mooie wandelroutes in Nijkerk. Tegelijk biedt het een mooie gelegenheid om met andere Fonteiners in gesprek te gaan.

Kinderplein

Voor de kinderen t/m 12 jaar is er mogelijkheid om te spelen op het ingerichte kinderplein. Met spelletjes, knutselen en een springkussen is er voldoende te doen.

Big Green Egg Workshop (beperkt aantal plaatsen)

Leer diverse gerechten te bereiden met de exclusieve Big Green Egg. Tijdens de privé workshop zal de workshop leider de oneindige smakelijke mogelijkheden van de Egg laten ervaren. Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

16+

Voor de jongeren van LEV is er een speciale puzzeltocht die te spelen is via een interactieve app. De groep die als winnaar uit de bus komt, krijgt een serieuze prijs!

Vanaf 16.30

Met samenzang onder leiding van Gerald Troost willen we de middag afsluiten. Dit mag je niet missen!

Vanaf 17.30

Aansluitend willen we met elkaar genieten van een BBQ.

Vanaf 19.45

Heb je nog voldoende energie over? Meld je dan aan voor het Fontein Volleybaltoernooi. De wedstrijden vinden plaats in de Sporthal van Corlaer.

Zondag

Op de zondag kijken we naar een speciale invulling van de diensten. In de avond is er een jeugddienst.