De kerkenraad van De Fontein neemt het advies over van de landelijke Protestantse Kerk in Nederland om de komende zondagen ook niet meer in een kleine bezetting te zingen in de kerk.

De PKN adviseert gemeenten met klem in ieder geval tot en met zondag 7 februari tijdens de kerkdienst in het geheel niet te zingen. Dus ook niet met een klein aantal personen, zoals tot nu toe gebeurde in De Fontein in de vorm van een aantal voorzangers, op anderhalve meter afstand van elkaar.

Het zingen door de gemeente was al langer geleden gestopt. Eerder besloot De Fontein al de kerkdiensten alleen online te houden tot 19 januari. Die termijn in nu verlengd tot 7 februari.

De volgende overwegingen vormen de basis voor het advies van de PKN, waarvan De Fontein onderdeel uitmaakt, om ook de voorzang te staken:

* De grote zorgen van de overheid over de opkomst van de zeer besmettelijke Britse variant van het coronavirus

* De situatie in twee gemeenten waar zingen waarschijnlijk een bron van besmetting is geweest

Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol, aldus de PKN.

Met pijn in het hart

De kerkenraad van De Fontein heeft dit advies met pijn in het hart overgenomen en sluit zich aan bij de navolgende woorden van ds. M. Batenburg, preses van de landelijke PKN:

‘Ik realiseer me heel goed dat deze boodschap bij velen hard aankomt. Ook wij ervaren pijn bij dit advies. Samenzang was al veel langer niet mogelijk, maar dat in diensten nu helemaal niet meer kan worden gezongen is echt heel verdrietig. Met elkaar verlangen wij intens naar het moment dat we als gemeente weer kunnen samenkomen. Tegelijkertijd geloven we dat deze omstandigheden voor God geen belemmering zijn om door te gaan met Zijn werk in ons leven, in de kerk en in de wereld. Laten we ons daaraan vasthouden, en elkaar aansporen om het van Hem te blijven verwachten.’

Online

Onze diensten kunt u, zoals tot nu toe gebruikelijk, volgen via de inmiddels vertrouwde digitale kanalen kerkdienstgemist.nl, YouTube en kerkomroep.nl.

Voor vragen en/of meer informatie kunt u mailen naar scriba Henk van Asperen, scriba@defontein-nijkerk.nl.

De kerkenraad

foto’s Elvera Stitselaar en Arno Lambregse