Op basis van het advies van de Protestantse Kerk in Nederland van maandag 20 september heeft de kerkenraad van De Fontein besloten in de ochtenddienst vierhonderd bezoekers te verwelkomen. Hoe werkt dat? Hieronder de feiten op een rijtje:

• Er is zowel ‘s ochtend (09.30 uur) als ‘s avonds (18.30 uur) een dienst.
  • De onlinediensten zijn te volgen via www.kerkdienstgemist.nl, YouTube (De Fontein Nijkerk) en www.kerkomroep.nl (alleen met code).
  • Tot 1 november zijn er per ochtenddienst 400 bezoekers welkom – dat is 60 procent van de capaciteit.
  • Er wordt geen coronatoegangsbewijs gevraagd.
  • Er worden twee vakken ingericht waar mensen op anderhalve meter afstand van elkaar kunnen zitten.
  • Kerkbezoekers moeten zich nog steeds laten registreren, de bezoekers worden naar hun zitplaatsen begeleid.
  • De basisregels blijven onverminderd van kracht, omdat het coronavirus niet weg is: handen wassen, handen ontsmetten, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten
  • Vaste onderdelen van de dienst: een meditatie en bemoediging, een kindermoment, gebed en een digitale collecte.
  • De onlinediensten zijn na afloop terug te vinden op www.kerkdienstgemist.nlYouTube en www.kerkomroep.nl.