In deze spannende tijd waarin de angst voor het coronavirus voelbaar is, wil De Fontein de inwoners van Nijkerk bemoedigen. In de vlaggenmast bij het kerkgebouw van de hervormde wijkgemeente wappert een vlag met een bemoedigende boodschap: ‘Houd moed, heb lief’.

De slogan op de vlag is een korte samenvatting van een tekst uit hét boek van de kerk, de Bijbel. In 1 Korintiërs 13: 7 staat dat liefde geduldig is en ieder mens het goede gunt. ‘Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.’

Nu de coronacrisis ons dwingt vol te houden en op elkaar te letten wil De Fontein iedereen een hart onder de riem steken: Houd moed, heb lief. Kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder: ‘Wij zijn er als kerk niet alleen voor de leden van de gemeente, maar ook voor mensen in onze directe omgeving, Nijkerk. Met deze vlaggenactie wijzen we op een belangrijke bron, de Bijbel, waaruit ieder mens juist in deze moeilijke tijd hoop kan putten.’

Met het hijsen van de vlag treedt de kerkelijke gemeente, die in normale tijden samenkomt in de kerk met het grote witte kruis aan de ds. Kuypersstraat, in de voetsporen van de Protestantse Kerk in het Friese Heerenveen. Zij namen het initiatief. De vlag is inmiddels gehesen door diverse kerken in het land. 

Online-kerkdiensten

Nadat de overheid evenementen verbood, heeft De Fontein direct besloten de fysieke samenkomsten te annuleren. Elke zondag wordt nu een online-kerkdienst uitgezonden via de www.kerkdienstgemist.nl  en YouTube – in beide gevallen te vinden door ‘De Fontein Nijkerk’ in te toetsen. Twee keer per week, op dinsdag en donderdag, zijn op deze platforms een pastoraal moment te vinden. Heel voorzichtig worden er weer bezoekers toegelaten bij de diensten: in juni dertig per dienst, vanaf juli honderd.

Hebt u vragen over de vlaggenactie of wilt u een gesprek naar aanleiding van de coronacrisis? Surf dan naar onze website: www.defontein-nijkerk.nl, zie onder contact. Voor concrete hulp kunt u terecht op www.hipnijkerk.nl. De Fontein participeert in deze lokale hulporganisatie.

 

‘Met deze vlaggenactie wijzen wij op een belangrijke bron, de Bijbel, waaruit ieder mens juist in deze moeilijke tijd hoop kan putten’, zegt kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder (rechts). Met scriba (secretaris) Henk van Asperen hees hij de vlag bij het kerkgebouw van De Fontein.

 

X