Wat kan ik doen? / Vacatures

Actuele vacatures

Wat kan ik doen voor de Fontein?
Er is altijd wel iets wat je graag wilt doen. Als er geen vrijwilligers zijn dan loopt de samenleving vast.
Dat geldt ook voor een kerkelijke gemeente.

Op de achtergrond wordt, in stilte, veel onzichtbaar werk verricht.
Een kerkelijke gemeente is in dat opzicht een afspiegeling van de samenleving.
Als in ons land alle vrijwilligers een paar dagen zouden staken dan functioneert Nederland niet meer.

Dit gaat ook op voor onze kerkelijke gemeente de Fontein.
Dit stemt tot nadenken…

Klik hier om u op te geven als vrijwilliger

Waar kunt u zich voor opgeven?

Gedurende het hele jaar zijn er momenten dat voor een bepaalde taak een vacature komt.

Het is fijn om een “buffer”  aan medewerkers te hebben.

Denk aan de volgende taken:

• Bloemengroet brengen
  • Boeldag medewerker
  • Geloofsopvoeding/ Catechese
  • Jeugdwerkers
  • Kindernevendienst
  • Kinderoppas
  • Kerkauto rijden
  • Kerk schoonmaken
  • Koffie schenken
  • Koken voor Alpha Cursus
  • Meedenken gemeenteopbouw
  • Startweekend medewerker

Samen aan het werk in Gods koninkrijk
U bent het lichaam van Christus en ieder van u is een deel van dat lichaam. God heeft de mensen een verschillende plaats toegewezen in de gemeente.
Het oog kan niet tegen de hand zeggen: ik heb je niet nodig. Zo kan ook het hoofd niet tegen de voeten zeggen: ik heb jullie niet nodig (1 Korintiërs 12).

We hebben een taak in deze wereld, samen als gemeente en ieder van ons persoonlijk.
Die taak is veelomvattend en divers. Wat is er dan mooier dan dat we mogen weten dat we als gemeenteleden ieder onze eigen gaven en talenten hebben en dat we dus op elkaar mogen terugvallen bij het vervullen van die taak? Maar is het ook niet prachtig, dat we uit de Bijbel mogen leren dat iedereen nodig is? Ook degenen die zelf menen niets te kunnen betekenen!

Motivatie
Er is altijd wel iets wat je goed kan en leuk vindt om te doen.
Bovendien zou je ook je kennis en kundigheid wat je in je dagelijkse leven opdoet als vrijwilliger in de kerk kunnen toepassen. Het is a.h.w. een stukje toewijding aan God en zijn gemeente.

Er is veel te doen.
Het bevordert de onderlinge verbondenheid met het besef dat we elkaar nodig hebben. (1 Korintiërs 12)

Een (onvolledige) opsomming waar vrijwilligers voor nodig zijn:
Jeugdclubs, catechese, GGG, Alpha, ouderenmiddag, Young Fontein Event, startweekend, koffieschenken, kinderoppas, kindernevendienst, bloemstukjes maken, koken voor Alpha cursus, FonteinNieuws en weekbrieven, actie kerkbalans rondbrengen, meedenken in gemeenteontwikkeling etc.

Daarom is het mogelijk om u/je nu op te geven.

Klik hier om u op te geven als vrijwilliger

17 september Jeugddienst