Praatpaal : Tiener- en kinderpastoraat

• Hebben je vader en moeder  vaak ruzie?
  • Word je gepest?
  • Is er iemand gestorven van wie je veel hield?
  • Is het thuis niet leuk?

En heb je niemandaan wie je je verhaal kunt vertellen?
Dan kun je bij  “De Praatpaal” met iemand praten.
Je mag altijd bellen, al is het midden in de nacht!
Bel ons: 06-51 99 38 34.
of ga naar http://www.praatpaalnijkerk.nl

Enne…..natuurlijk blijft alles wat je vertelt onder ons!

Meer informatie over Praatpaal
Het kinder- en jeugdpastoraat heeft intussen een vaste plek gekregen binnen onze gemeente. Leden van verschillende kerkelijke gemeenten werken samen in De Praatpaal die is  opgericht om kinderen die even extra aandacht nodig hebben te ondersteunen. Dit kan zijn door met hen te praten of te bidden maar ook door een samen een spelletje te doen of iets te maken. Het doel van De Praatpaal is kinderen en tieners te begeleiden, individueel of in groepsverband, in hun eigen gezellige, ruimte ‘Het Praathuis’ aan de Venestraat in Nijkerk. Daarnaast geven ze voorlichting aan ouders, kerkenraden, jeugdwerkers en scholen bijvoorbeeld door middel van boekentafels, informatieavonden, cursus of gesprekskring.

De meeste medewerkers van het team hebben de cursus kinder- en tienerpastoraat gevolgd bij Stichting Chris. Daarnaast hebben diverse medewerkers vanuit hun professie ervaring in het werken met kinderen en tieners. Regelmatig volgt het team gezamenlijk  workshops over pastoraat op dit gebied.

De Praatpaal heeft een aantal  ‘Doe en Praatgroepen' opgericht die zich richten op een bepaald thema waar kinderen in een groepje hun ervaringen kunnen delen. Voorbeelden hiervan zijn de Doe- en praatgroep Echtscheiding en de Doe- en praatgroep Rouwverwerking bij kinderen. Beide groepen zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar en de bestaan uit 4 of 5 bijeenkomsten op woensdagmiddag.

In de hal van de kerk staat een gele 'Praatpaal' waar kinderen, pubers of tieners hun vragen of problemen kwijt kunnen. Ook liggen daar folders ter beschikking. Voor meer informatie:

Telefoon: 06-51 99 38 34

www.praatpaalnijkerk.nl