Onze nieuwe Classis predikant

Na een ingrijpende regionale reorganisatie, krijgt de Protestantse Kerk in Nederkalnd (PKN) een nieuwe toplaag. Het aantal kerkelijke afdelingen (classes) is van 74 naar 11 gekrompen.
Nijkerk valt onder classis Veluwe.

De Barneveldse predikant Wilbert van Iperen (48) verruilt de oude classis voor de nieuwe. Hij is preses van de classis Nijkerk en hij krijgt nu de hele Veluwe als zijn werkgebied.

Van Iperen - de jongste van het elftal - heeft ook nog andere onbetaalde bijbanen: hij is adviseur van het landelijk kerkbestuur, de synode, hij adviseert de Stichting Geloofsgesprekken en is actief in de Bond van Nederlandse Predikanten.

Naast zijn predikantschap is hij ook nog gepromoveerd. Hij deed onderzoek naar de relatie tussen de protestantse kerken en het Evangelisch Werkverband. In zijn boek-proefschrift pleit hij voor meer dialoog en debat in de kerk.

Voor zijn theologiestudie deed Van Iperen de HEAO.

Klik HIER voor alle 11 namen.

BRON: Trouw 8 juni 2018

25 augustus Tienerkamp