Missionair

De gemeente van Jezus Christus is missionair. Geen eiland, geen gesloten kring.
We zijn gericht op de ontmoeting met onze omgeving.

Missionair
Missionair heeft te maken met missie. We zijn gezonden. De kerk is er niet voor zichzelf, maar is gezonden in de wereld. Een gemeenschap die uitnodigend is. Naar buiten gericht. In woord en daad.

De boodschap van het Evangelie is te kostbaar om voor jezelf te houden. Je gunt anderen het goede nieuws over Jezus Christus en het Koninkrijk.

Een houding
Het gaat niet om (extra) activiteiten, maar om een houding. Een gunnende houding. Zouden anderen opnieuw of voor het eerst geraakt kunnen worden door het evangelie?

Of je wilt of niet, je bent getuige. Mensen zien kerkgebouwen, ontmoeten mensen die geloven. Dat geeft een indruk. Je hoeft je dus niet af te vragen of je een missionaire gemeente bent, je bent het al.

Het draait om relaties
Hoe raken mensen bij de kerk betrokken, hoe worden ze opnieuw of voor het eerst geraakt door het Evangelie?

Als je toetreders tot de kerk vraagt wat voor hen doorslaggevend was, is het meestal: relaties

Het hart van de missionaire gemeente klopt in de netwerken van de gemeenteleden zelf. In een uitnodigende stijl kan het Evangelie ter sprake komen als mogelijke levensoriëntatie. Niet dwingend opgelegd, maar gastvrij en gunnend.