Huwelijkskring

“God zelf geeft man en vrouw aan elkaar en verbindt aan het huwelijk Zijn zegen.
Maar die genade sluit de eigen verantwoordelijkheid niet uit:
liefde wordt je van God gegeven, maar tegelijk is liefde wel een werkwoord.”
      Bron: “Juist in je huwelijk” door Tjitske Lemstra en Gonnie Heij

Algemeen
Het huwelijk is een mooie en belangrijke stap in het leven van een man en een vrouw. Prachtig als jullie de zegen van onze God vragen over je huwelijk. Daarnaast vinden we het als gemeente van Jezus Christus belangrijk om met elkaar na te denken en te praten over deze bijzondere stap die jullie gezet hebben. Vandaar dat we de huwelijkskring aanbieden, waarin we met elkaar willen ontdekken hoe we aan ons huwelijk kunnen bouwen. Dit doen we zoveel mogelijk door middel van onderlinge interactie en daarbij is het van belang, dat we de dingen die worden besproken in vertrouwen met elkaar kunnen delen. De groep bestaat uit maximaal vier stellen.

Invulling van de avonden

De huwelijkskring bestaat uit vier avonden, waarvoor je na de huwelijksdatum een uitnodiging krijgt. De eerste avond maken we kennis met elkaar en hebben we een gezamenlijke maaltijd.
Onderwerpen die op de avonden daarna aan bod komen zijn o.a.:

• communicatie en het omgaan met meningsverschillen/conflicten
  • hoe voeg je verschillende achtergronden samen tot een eigen eenheid
  • de talen van de liefde
  • samen je geloof beleven

Verder is het uiteraard mogelijk onderwerpen aan te dragen die je aanspreken.

Reacties
Geschreven door eerdere deelnemers van de huwelijkskring bij de evaluatie van de avonden:

"Dit zullen we niet vergeten: De open gesprekken, de discussies, de verschillende overtuigingen, maar bovenal het geloof als basis!"

"Blijven investeren is de basis voor een goed huwelijk. Goed om te discussiëren  over mogelijke problemen en oplossingen."

"Ondanks dat wij het moeilijk vinden/ vonden om over het geloof te praten hebben wij deze vier avonden heel erg fijn gevonden."

Meer Informatie?
huwelijkskring@defontein-nijkerk.nl