Huwelijk

Door te gaan trouwen maak je wereldkundig wat je voorzichtig aan elkaar durfde te zeggen: dat je ontdekt hebt dat de ander jouw leven compleet maakt en dat je daarom altijd bij elkaar wilt blijven. Iedereen mag het weten en mag je er op aanspreken: die twee, die horen bij elkaar.

De kerk
Er zijn goede redenen om op je trouwdag naar de kerk te gaan.
Het besluit om te gaan trouwen neem je heel bewust. Maar meestal roept het ook aarzelingen op en vragen. Waar beginnen we aan? Wie kan en durft zover vooruit te kijken? Daarom zoeken mensen die gaan trouwen naar steun. Het huwelijk is meer dan het sluiten van een contract, hoe wezenlijk dat ook is.

De kerk belijdt dat het huwelijk een door God geschonken mogelijkheid is. In de trouwdienst beloven man en vrouw elkaar trouw voor het aangezicht van God. Ze vragen Zijn zegen over hun huwelijk waarbij naast de genodigden ook de kerkelijke gemeente aanwezig is.

Locatie
De Fontein hanteert de regel dat een huwelijksinzegening plaatsvindt in een gebouw dat normaliter als kerkgebouw dienst doet. Wanneer men op een andere locatie trouwt dient het gebouw “kerkwaardig” en toegankelijk te zijn voor gemeenteleden die de dienst willen bijwonen.

Voorbereiding
Het is raadzaam om vroegtijdig (minimaal 4 maanden voor de beoogde trouwdatum) contact op te nemen met de predikant en scriba.

Huwelijkskring
Na het trouwen biedt de Fontein een huwelijkskring aan. Daarbij gaat De Fontein ervan uit dat deze cursus inderdaad gevolgd gaat worden.

Predikant: dominee@defontein-nijkerk.nl
Scriba: scriba@defontein-nijkerk.nl