Hoe ziet een dienst eruit?

Wanneer komen we samen?
Elke zondag staan onze kerkdeuren voor iedereen open om deel te nemen aan een viering om God en elkaar te ontmoeten.

Hoe ziet een dienst eruit?
Het merendeel van de diensten hebben een redelijk vaste structuur. We zingen, bidden en lezen uit de Bijbel om God beter te leren kennen.
Doormiddel van een preek laat de voorganger de aanwezigen nadenken over het geloof in relatie tot onze tijd. Aan het einde van de dienst ontvangen we de zegen van God mee.
Daarna is er gelegenheid om in de hal of op het kerkplein met elkaar na te praten, soms onder het genot van een kopje koffie of thee.

Muziek & zingen
We houden van zingen. Naast het Liedboek der kerken ( psalmen en gezangen) zingen we uit een veelheid van bundels zoals Op Toonhoogte, Evangelische Liedbundel, Opwekking, Tussentijds enz. We proberen een balans te vinden in liedkeuzes.

Kinderen
Kinderen horen er helemaal bij.
Voor kinderen tot 4 jaar is er een crèche.
Na het zingen van het kinderlied mogen de kinderen van 4 t/m 8 jaar naar de kindernevendienst. Daar wordt dan een Bijbelverhaal verteld.
Aan het einde van de dienst, tijdens de collecte, komen de kinderen weer terug in de kerk. We zingen samen nog één lied.

Speciale diensten
Regelmatig hebben we bijzondere diensten:

• gezinsdienst
  • kinderdienst
  • jeugddienst ( 18.30 uur)

27 september Open Kerk
30 september Boeldag 2017