Geloof

Wat heb je eraan als je gelooft?
Betekent geloven  een gemakkelijk leventje, zonder zorgen, zonder verdriet?

Geloven is niet altijd makkelijk. Je zult vragen houden die wij mensen moeilijk kunnen beantwoorden. Daarvoor is het leven te complex en soms erg ingewikkeld.

Geloven geeft wel inzicht in iets moois: leven met Jezus Christus. Je laten leiden door Hem. Dat is iets kostbaars. Goud en zilver zijn kostbaar. Een parel is ook kostbaar.

Parel
In de Bijbel staan korte verhalen om het geloof praktisch te verwoorden. In Matteüs 13 lees je over  acht korte verhalen over het koninkrijk van de hemel. We noemen dat gelijkenissen.  Eén daarvan gaat over het zoeken naar mooie parels. Uiteindelijk vindt de koopman deze parel. Hij verkoopt alles om van de opbrengt deze uitzonderlijke parel te kunnen kopen ( Matteüs 13:45-46).
Het geloof in Jezus is als een parel dat je als cadeau wordt aangeboden.

Wil je meer weten over deze parel?

Wij willen je graag helpen met een gesprekje of een Alpha Cursus.
Je mag ook gewoon even (anoniem) naar onze kerk komen.

27 september Open Kerk
30 september Boeldag 2017